Welcome, visitor! [ Register | Login

 

Boyun masajı ile rahatlama

  • Listed: Kasım 12, 2016 7:51 pm
  • Expires: This ad has expired

Description

Bel Ve Boyun Masajı

Masaj Uzak Doğudan dünyaya yayılmıştır. Düzenli ve usta ellerle yapılmış bir masaj kas sistemini ve kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Günümüz insanının çalışma koşullarından dolayı zamanının çoğunu masa başında geçirmektedir bu da bir süre sonra iskelet ve kas sisteminde ciddi sıkıntılara ve şiddetli ağrılara sebep olur.

Masa başı çalışanlarında özellikle boyun ve bel ağrıları görülmektedir. Zaman zaman bu ağrılar öyle artar ki insan günlük işlerini yapamaz duruma gelir gün içindeki verimlilik düşer. Bu tür sıkıntılarla karşılaşmamak adına düzenli bel ve boyun masajları tavsiye edilir.

mutlu-son-masaj

Bel Ve Boyun Masaj Yöntemleri

Doğru bir boyun ve sırt masajı yöntemi ile hem kastaki gerginliği azaltır hem de ağrı sorununun ortadan kalkmasını yardımcı olur. Peki doğru bir boyun ve ben masajı yöntemi nasıl uygulanır? Sırtınıza aşağıdan yukarı doğru hafif bir baskı uygulanarak sırttaki ağrılı ve gergin kaslarının gevşemesi sağlanır. Daha sonra ise enseden aşağı omuzlara doğru inilir ve eller bele doğru hafif baskı uygulanarak kaydırılır. Baş parmak ile dairesel hareketlerle ağrılı bölgenin ısınmasını sağlarsanız hemen gevşediğini hissetmeye başlarsınız. Yine sırt bölgenize sık bırak yöntemi uygulayarak kaslarınızın açılmasına gevşemesine yardımcı olacaktır.

Closeup of young shirtless man with shoulder pain over white background

Closeup of young shirtless man with shoulder pain over white background

Boyun masajı içinde yine yumuşak hareketlerle eller boyunda ve omuz kavisine kadar kaydırılır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken çok ciddi bir konu vardır. Masaj her ne kadar insan vücudunu gevşetmek için uygulanan bir yöntemse de eğer yanlış bir hareket yapılırsa çok daha önemli sağlık sorunlarına sebep olur bu nedenle kendinizi sadece emin ellere emanet edin. Fakat herkesin masaja gitme gibi durumu olmayabilir bu nedenle bu uygulamayı kendinizi fazla zorlamadan belli aralıklarla uygularsanız ciddi bel ve boyun ağrılarının önüne geçmiş olursunuz.

Listing ID: 17158279c2b4de10

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.